Buchta s kdoulovým džemem
50 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 125gramůSmetana 12% (konzumní)
- 420gramůDžem kdoulový
- 6lžicCukr krupice
- 0,5kusVeka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
41 g
Cukr
9 g
Vápník
8 mg
Postup přípravy
- 1Žloutky se 3 lžícemi cukru rozšleháme, přidáme smetanu, rozdrobenou veku bez kůrky a vše promícháme.
- 2Na plech rozetřeme džem, přes který navrstvíme směs z veky. Vložíme do zapékací mísy a pak do trouby.
- 3Rozšleháme bílky se zbytkem cukru a rozetřeme na téměř hotovou buchtu, kterou jsme upekli, aby na povrchu ztuhla.
- 4Dáme ještě na 15 minut péct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.