Buchta s kdoulovým džemem

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyVejce slepičí
    • 125gramůSmetana 12% (konzumní)
    • 420gramůDžem kdoulový
    • 6lžicCukr krupice
    • 0,5kusVeka
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
41 g
Cukr
9 g
Vápník
8 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky se 3 lžícemi cukru rozšleháme, přidáme smetanu, rozdrobenou veku bez kůrky a vše promícháme.
  • 2
    Na plech rozetřeme džem, přes který navrstvíme směs z veky. Vložíme do zapékací mísy a pak do trouby.
  • 3
    Rozšleháme bílky se zbytkem cukru a rozetřeme na téměř hotovou buchtu, kterou jsme upekli, aby na povrchu ztuhla.
  • 4
    Dáme ještě na 15 minut péct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.