Buchta se salkem

160 min.
Česká republika

Ingredience

  • Krém
    • 250gramůMáslo
    • 1baleníSalko
  • Těsto
    • 350gramůMouka polohrubá
    • 300gramůCukr moučkový
    • 500mililitrůMléko kefírové
    • 2lžíceKakao
    • 150mililitrůOlej rostlinný
    • 2lžičkyJedlá soda
    • 1baleníCukr vanilka
    • 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
1 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechny suroviny na těsto smícháme v míse.
  • 2
    Těsto vlijeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
  • 3
    Plechovku salka vložíme do hrnce s vodou a vaříme 2 hodiny. Potom obsah plechovky smícháme s máslem do hladkého krému.
  • 4
    Krém rozetřeme na vychladlé těsto a vidličkou vytvoříme ozdobné vlnky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.