Buchta se slunečnicovými semínky a se skořicovou příchutí

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
10316 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
1115 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pečení: Hlubší plech na pečení vyložíme pečícím papírem,
  • 2
    který vymažeme 1 lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
  • 3
    Těsto: Ve větší míse rozšleháme do pěny cukr se změklým máslem. Do sladké hmoty postupně a důkladně zašleháváme celá vejce. Potom na ušlehanou hmotu prosijeme hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu a mletou skořici. Sypké suroviny jemným zabalením zapracujeme do těsta. Nakonec do těsta vmícháme smetanu a slunečnicová semínka. Hotové těsto vlijeme na vymazaný plech, zarovnáme povrch do rovné hladiny těsta a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Koláč je hotov, když je těsto zlatavé, pružné a pevné na stisk. Upečený zákusek odřízneme od krajů pekáče nožem, vyklopíme a necháme úplně vychladnout na děrované podložce, aby z něj rovnoměrně vycházela pára. Z koláče, pečeného na čtvercovém plechu o velikosti jedné strany 23 cm, vykrájíme asi 12 kousků.
  • 4
    Koláč servírujeme studený, jako pohoštění, nebo svačinu dětem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.