Buchta se slunečnicovými semínky a se skořicovou příchutí
105 min.
Ingredience
- Příprava pečení
- Těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůMáslo čerstvé
- 130gramůCukr krystal
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceSkořice mletá
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůSlunečnice - semena
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- 2,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
10316 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
1115 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: Hlubší plech na pečení vyložíme pečícím papírem,
- 2který vymažeme 1 lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
- 3Těsto: Ve větší míse rozšleháme do pěny cukr se změklým máslem. Do sladké hmoty postupně a důkladně zašleháváme celá vejce. Potom na ušlehanou hmotu prosijeme hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu a mletou skořici. Sypké suroviny jemným zabalením zapracujeme do těsta. Nakonec do těsta vmícháme smetanu a slunečnicová semínka. Hotové těsto vlijeme na vymazaný plech, zarovnáme povrch do rovné hladiny těsta a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Koláč je hotov, když je těsto zlatavé, pružné a pevné na stisk. Upečený zákusek odřízneme od krajů pekáče nožem, vyklopíme a necháme úplně vychladnout na děrované podložce, aby z něj rovnoměrně vycházela pára. Z koláče, pečeného na čtvercovém plechu o velikosti jedné strany 23 cm, vykrájíme asi 12 kousků.
- 4Koláč servírujeme studený, jako pohoštění, nebo svačinu dětem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.