Buchta se zakysanou smetanou
55 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 2gramyCukr krupice
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 400gramůMouka polohrubá
- 180mililitrůOlej rostlinný
- 500mililitrůMléko polotučné
- Na potření
- 250gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaSkořicový cukr
- Pudink
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1kusPudinkový prášek - kakaový
- 2lžíceCukr krupice
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme vejce s cukrem a přidáme ostatní suroviny na těsto. Vše dobře rozmícháme.
- 2Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.
- 3Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, který "cik cak" rozlijeme na těsto.
- 4Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 5Upečený, vychladlý moučník potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 4. 9. 2015
Buchta se zakysanou smetanou
Peču na 180 stupňů, 35 min. Na upečený piškot lze položit např. měsíčky kompotovaných broskví a na ně teprve zakysanou smetanu. Buchta patří mezi naše oblíbené 🙂.