Buchta se zakysanou smetanou

55 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 2gramyCukr krupice
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 400gramůMouka polohrubá
    • 180mililitrůOlej rostlinný
    • 500mililitrůMléko polotučné
  • Na potření
    • 250gramůZakysaná smetana
    • 1lžičkaSkořicový cukr
  • Pudink
    • 500mililitrůMléko polotučné
    • 1kusPudinkový prášek - kakaový
    • 2lžíceCukr krupice
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme vejce s cukrem a přidáme ostatní suroviny na těsto. Vše dobře rozmícháme.
  • 2
    Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.
  • 3
    Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, který "cik cak" rozlijeme na těsto.
  • 4
    Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  • 5
    Upečený, vychladlý moučník potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 4. 9. 2015
Buchta se zakysanou smetanou
Peču na 180 stupňů, 35 min. Na upečený piškot lze položit např. měsíčky kompotovaných broskví a na ně teprve zakysanou smetanu. Buchta patří mezi naše oblíbené 🙂.