Buchta z litého těsta s borůvkami a drobenkou
50 min.
Ingredience
- 50gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 250gramůMouka polohrubá
- 50gramůCukr moučkový
- 5lžicOlej slunečnicový
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 10gramůCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5litrBorůvky
- 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
6 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Z 50g krupicového cukru, 50g másla a 100g hrubé mouky v misce připravíme drobenku.
- 3Ve větší míse z polohrubé mouky, zbylého krupicového a vanilkového cukru, prášku do pečiva, vlažného mléka, vajíček a oleje uhněteme hladké těsto. Vlijeme je do vymazané a moukou vysypané formy, rovnoměrně na něj rozprostřeme borůvky a drobenku.
- 4Buchtu upečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů. Před podáváním necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.