Buchta z litého těsta s borůvkami a drobenkou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
6 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Z 50g krupicového cukru, 50g másla a 100g hrubé mouky v misce připravíme drobenku.
  • 3
    Ve větší míse z polohrubé mouky, zbylého krupicového a vanilkového cukru, prášku do pečiva, vlažného mléka, vajíček a oleje uhněteme hladké těsto. Vlijeme je do vymazané a moukou vysypané formy, rovnoměrně na něj rozprostřeme borůvky a drobenku.
  • 4
    Buchtu upečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů. Před podáváním necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.