Buchta z podmáslí

30 min.
Česká republika

Ingredience

  • Na plech
    • 30gramůMáslo
    • 2lžíceMouka pšeničná hrubá
  • Poleva
    • 100gramůČokoláda na vaření
    • 150gramůZakysaná smetana
  • Těsto
    • 250mililitrůPodmáslí
    • 1lžičkaJedlá soda
    • 2lžíceKakao
    • 250gramůMouka pšeničná hladká
    • 200gramůCukr moučkový
    • 150mililitrůOlej rostlinný
    • 1baleníCukr vanilka
    • 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
533 mg
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme všechny suroviny na těsto.
  • 2
    Těsto vlijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.
  • 3
    Příprava polevy: ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smícháme ji se zakysanou smetanou.
  • 4
    Polevu rozetřeme na upečený, prochladlý moučník a necháme ji ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 15. 10. 2015
Buchta z podmáslí
Mňam. Buchtu jsem původně pekla na další den k snídani. Nezbyl ani kousek. Překvapila mě poleva. Se zakysanou smetanou velmi dobré a jednoduché. Musím si dát do oblíbených 😉
Anonymní uživatel
st 11. 11. 2015
Buchta z podmáslí
Delikátní😋😍