Buchta z podmáslí
30 min.
Ingredience
- Na plech
- 30gramůMáslo
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- Poleva
- 100gramůČokoláda na vaření
- 150gramůZakysaná smetana
- Těsto
- 250mililitrůPodmáslí
- 1lžičkaJedlá soda
- 2lžíceKakao
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůCukr moučkový
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 1baleníCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
533 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme všechny suroviny na těsto.
- 2Těsto vlijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.
- 3Příprava polevy: ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smícháme ji se zakysanou smetanou.
- 4Polevu rozetřeme na upečený, prochladlý moučník a necháme ji ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 15. 10. 2015
Buchta z podmáslí
Mňam. Buchtu jsem původně pekla na další den k snídani. Nezbyl ani kousek. Překvapila mě poleva. Se zakysanou smetanou velmi dobré a jednoduché. Musím si dát do oblíbených 😉
Anonymní uživatel
st 11. 11. 2015
Buchta z podmáslí
Delikátní😋😍