Buchta z pudinkového těsta s borůvkami
35 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 1decilitrOlej rostlinný
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 20gramůCukr skořicový
- 240gramůZakysaná smetana
- 6decilitrůMléko polotučné
- 2,5decilitryBorůvky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
903 mg
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2V míse z mouky, cukru, vajíček, 1dl mléka, oleje a prášku do pečiva vypracujeme hladké těsto.
- 3Z půl litru mléka uvařime vanilkový pudink.
- 4Těsto rovnoměrně rozprostřeme na pečicí papír na plechu, potřeme pudinkem, posypeme borůvkami a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 5Na upečenou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu, posypeme ji skořicovým cukrem, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.