Buchta z pudinkového těsta s borůvkami

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůMouka pšeničná hladká
    • 200gramůCukr moučkový
    • 4kusyVejce slepičí
    • 1decilitrOlej rostlinný
    • 10gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 1kusPudinkový prášek - vanilkový
    • 20gramůCukr skořicový
    • 240gramůZakysaná smetana
    • 6decilitrůMléko polotučné
    • 2,5decilitryBorůvky
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
903 mg
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    V míse z mouky, cukru, vajíček, 1dl mléka, oleje a prášku do pečiva vypracujeme hladké těsto.
  • 3
    Z půl litru mléka uvařime vanilkový pudink.
  • 4
    Těsto rovnoměrně rozprostřeme na pečicí papír na plechu, potřeme pudinkem, posypeme borůvkami a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 5
    Na upečenou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu, posypeme ji skořicovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.