Buchtičky s mákem
40 min.
Ingredience
- 250gramůMouka polohrubá
- 2lžíceCukr krupice
- 60gramůMáslo jihočeské
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůMák mletý
- 30gramůDroždí
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůMed včelí
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme mouku, rozklepneme vejce, rozdrobíme droždí, vysypeme vanilkový cukr, kypřící prášek, 10 g másla, cukr, mléko a rukama vypracujeme hladké nelepicí se těsto, které necháme vykynout.
- 2Vál posypeme moukou, přeložíme těsto z mísy, prohněteme, rozdělíme na tři díly, ze kterých uděláme dlouhé válečky a krájíme na 4 cm dlouhé kousky, které pokládáme na máslem vymaštěný plech. Odložíme na teplé místo, kde necháme vykynout 10 minut. Rozkvedláme v hrníčku 1 ks vejce, potřeme buchtičky, vložíme do horké trouby a pečeme asi 20 minut. Dorůžova upečené buchtičky posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.