Buchtičky se šodó

60 min.
Česká republika

Ingredience

  • Krém
    • 750mililitrůMléko plnotučné
    • 3lžíceCukr krupice
    • 1kusPudinkový prášek - vanilkový
    • 1lžíceRum
    • 1baleníCukr vanilka
  • Na pomaštění plechu
    • 50mililitrůOlej rostlinný
  • Těsto
    • 500gramůMouka pšeničná hladká
    • 1špetkaSůl
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 100gramůCukr moučkový
    • 50mililitrůOlej rostlinný
    • 42gramůDroždí
    • 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
890 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
30 g
Sacharidy
142 g
Vláknina
75 mg
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku vsypeme do mísy, vyhloubíme důlek, přidáme špetku cukru, rozdrobíme droždí a přilijeme trochu vlažného mléka. Mouku na okrajích osolíme. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Potom přidáme žloutky, zbylý cukr, zbylé vlažné mléko a přilijeme olej. Vypracujeme těsto, které necháme kynout asi 45 minut. Během kynutí těsto ještě prohněteme.
  • 3
    Do pekáče nebo plechu s okrajem vlijeme olej. Z těsta tvarujeme malé kuličky, které na plechu v oleji obalíme a urovnáme je těsně vedle sebe. Na povrchu je ještě potřeme olejem.
  • 4
    Buchtičky pečeme 20-25 minut ve středně vyhřáté troubě.
  • 5
    Z mléka, pudinkového prášku, cukru a vanilkového cukru uvaříme krém. Podle chuti přidáme do krému rum.
  • 6
    Buchtičky podáváme teplé, přelité připraveným šodó.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 21. 1. 2016
Buchtičky se šodó
Zase jeden tradiční recept. Milujeme kynuté! Pro děti bez rumu a tatínkovi 2x tolik!! Díky 😎