Bujón z červené řepy se smetanou

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůČervená řepa
    • 1litrHovězí vývar základní
    • 1lžíceOcet vinný
    • 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
76 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.
  • 2
    Vložíme do horkého masového vývaru a přidáme lžičku octa. Povaříme 3-5 min a procedíme.
  • 3
    Do mělkého talíře či polévkové misky dáme 1 1/2 lžíce husté smetany a zalijeme bujónem.
  • 4
    Podáváme s topinkami z bílého chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.