Bylinková pomazánka z pečeným lososem

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůLosos - filety
    • 300gramůLučina
    • 3lžícePažitka
    • 1lžíceKopr čerstvý
    • 2lžíceSmetana
    • 2špetkyPepř bílý
    • 0,5lžičkaSůl mořská
    • 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
59 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
2 g
Vláknina
32 mg
Cukr
435 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme si troubu na 185°C. Omytý a osušený filet z lososa osolíme mořskou solí a posypeme drceným kmínem. Vložíme kůží vespod do pekáčku, který jsme si vyložili pečícím papírem a dáme ho zapéct na 10 minut.
  • 2
    Bylinky (pažitku, kopr) si opláchneme, vodu důkladně setřepeme a pokrájíme nadrobno.
  • 3
    Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli je maso upečené (vidličkou si oddělíme kousek masa, mělo by být upečené a šťavnaté). Necháme ho zchladnout, odstraníme kůži, pak ho v misce pomocí vidličky rozmačkáme, přidáme k němu Lučinu, 2 lžíce smetany, promícháme, opepříme bílým pepřem, podle chuti dosolíme a nakonec přimícháme bylinky.
  • 4
    Pomazánku odložíme do chladničky přibližně na 1 hodinu. Až pak ji podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.