Bylinková pomazánka z pečeným lososem
25 min.
Ingredience
- 200gramůLosos - filety
- 300gramůLučina
- 3lžícePažitka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 2lžíceSmetana
- 2špetkyPepř bílý
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Předehřejeme si troubu na 185°C. Omytý a osušený filet z lososa osolíme mořskou solí a posypeme drceným kmínem. Vložíme kůží vespod do pekáčku, který jsme si vyložili pečícím papírem a dáme ho zapéct na 10 minut.
- 2Bylinky (pažitku, kopr) si opláchneme, vodu důkladně setřepeme a pokrájíme nadrobno.
- 3Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli je maso upečené (vidličkou si oddělíme kousek masa, mělo by být upečené a šťavnaté). Necháme ho zchladnout, odstraníme kůži, pak ho v misce pomocí vidličky rozmačkáme, přidáme k němu Lučinu, 2 lžíce smetany, promícháme, opepříme bílým pepřem, podle chuti dosolíme a nakonec přimícháme bylinky.
- 4Pomazánku odložíme do chladničky přibližně na 1 hodinu. Až pak ji podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.