Bylinkový bulgur s cherry rajčaty, kozím sýrem a dubáčkem
20 min.
Ingredience
- Namočený bulgur
- 750mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 1hrnekBulgur
- Ostatní suroviny
- 200gramůSalát listový Dubáček
- 2lžíceMáta
- 1lžíceKopr čerstvý
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 200gramůRajčata Cherry
- 1kusOkurka salátová
- 1kusCibulka lahůdková
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 3špetkyPepř bílý
- 150gramůSýr kozí
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžíceCitrónová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
7 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
20 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Světlejší bulgur dáme do hrnce, zalijeme ho studenou, mírně osolenou vodou, a necháme hodinu nabobtnat.
- 2Omyjeme listy salátu a bylinky - máty, kopr a petrželku. Bylinky okrájíme nadrobno, salátové listy potrháme na menší kusy. Omytá cherry rajčata rozkrájíme na poloviny, omytou salátovou okurku podélně rozkrojíme, pak nakrájíme plátky. Očištěnou lahůdkovou cibulku nakrájíme na tenké kroužky.
- 3Nabobtnalý bulgur dáme do mísy, pokapeme ho olivovým olejem, posypeme čerstvě pomletým pepřem a osolíme. Přidáme bylinky, salátové listy, rajčata, okurku a vše dobře promícháme a dochutíme citrónovou šťávou. Salát na míse posypeme rozdrobeným kozím sýrem a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.