Cafe de olla
25 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 115gramůCukr třtinový
- 4kusySkořice celá
- 50gramůKáva mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
24 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme vodu, skořici, cukr a zahřejeme, občas promícháme, aby se cukr rozpustil, pak přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut, až sirup o čtvrtinu ubyde.
- 2Do sirupu přidáme mletou kávu a důkladně promícháme, pak znovu přivedeme k varu. Sejmeme z ohně, zakryjeme a necháme 5 minut stát.
- 3Kávu přecedíme přes filtr nebo jemné sítko, nalijeme do šálků a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.