Čajové piškoty s fenyklem
35 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr vanilka
- 180gramůMouka polohrubá
- 2lžíceCukr krupice
- 150gramůCukr moučkový
- 6kusůVejce slepičí
- 1špetkaFenykl obecný
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
683 mg
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Žloutky třeme s moučkovým cukrem do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, zlehka do něj vmícháme žloutky utřené s cukrem a prosátou mouku, promíchanou se špetkou fenkylu.
- 2Na máslem vymaštěný a moukou vysypaný plech tvarujeme pomocí cukrářského sáčku podlouhlé piškoty. Necháme je chvíli zaschnout, poté je posypeme krupicovým cukrem.
- 3Pečeme v mírně vyhřáté troubě do růžova. Upečené piškoty opatrně odebereme z plechu nožem a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.