Čajovo-čokoládové lanýže

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyČaj černý
    • 125mililitrůVoda pitná
    • 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
    • 300gramůČokoláda mléčná
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 5lžicKakao
    • 2lžíceKokosová smetana
Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
90 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
7 g
Sacharidy
6 g
Vápník
698 mg
Železo
4 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu přivedeme k varu a přelijeme s ní čaj, který ponecháme v hrnku louhovat cca 3 minuty, potom ho přecedíme přes sítko. Do menšího hrnku vlijeme smetanu a vaříme. Jakmile přijde k varu, sundáme z plotny. Do horké smetany nalijeme čaj a přidáme rozlámané kousky čokolády. Mícháme, aby se čokoláda rozpustila. Přidáme máslo a mícháme, dokud není směs hladká.
  • 2
    Uložíme hmotu do chladničky a počkáme, dokud nevychladne. Jakmile je už tuhá, dobře ji promícháme a přidáme do ní kokosovou smetanu. Stále mícháme.
  • 3
    Pečicí formu vyložíme alobalem, na něj rozetřeme umíchanou hmotu ve vrstvě silné asi 2 centimetry. V chladničce necháme asi 3 hodiny úplně ztuhnout. Nahřejeme nůž a ztuhlou hmotu krájíme na kousky velké 1 krát 3 centimetry. Obalujeme je v kakau. Necháme v chladnu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.