Čalamáda s mrkví
40 min.
Ingredience
- 5kilogramůZelí hlávkové bílé
- 1kilogramPaprika červená
- 1kilogramCibule
- 1kilogramMrkev kořen
- 300mililitrůOcet vinný
- 500gramůCukr krupice
- 100gramůDeko
- 50gramůFeferony
- 750mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
38 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
10 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrouháme nebo pokrájíme na proužky, papriky bez jádřinců na nudličky, cibuli nadrobno, mrkev strouháme. Vsypeme do kameninového hrnce, promícháme, ocet smícháme s cukrem, Dekem, nadrobno rozkrájenými feferonkami a vmícháme do čalamády. Zakryjeme a necháme stát do druhého dne. Přimícháme olej, naplníme sklenice, uzavřeme a skladujeme v chladnějším místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.