Calzone s klobáskami

70 min.

Ingredience

    • 360gramůSměs na chléb v prášku
    • 4kusyVejce slepičí
    • 200gramůSýr Čedar
    • 1kusCibule červená
    • 1kostkaDroždí
    • 150gramůKlobása - Čabajka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
42 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
965 mg
Cukr
707 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Podle návodu na obalu připravíme ze směsi na chleba a droždí těsto.
  • 2
    Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a na teplém místě ho necháme vykynout. Poté ho rozdělíme na dvě stejné porce a rozválíme je na kulaté placky. Jednu z placek vložíme na vymazaný plech.
  • 3
    Čedar nastrouháme na hrubém struhadle a klobásky nakrájíme na kolečka.
  • 4
    Polovinu sýra nasypeme na těsto na plechu, doprostřed položíme kolečka natvrdo uvařeného vejce, kolečka klobásek a kolečka cibule.
  • 5
    Vše posypeme zbytkem sýra a zakryjeme druhou rozválenou plackou. Okraje k sobě přitiskneme, pokapeme vodou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout ještě 30 minut.
  • 6
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pečeme dozlatova 45 minut. Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.