Čarovný čokoládový nákyp

75 min.

Ingredience

    • 175gramůMáslo čerstvé
    • 1lžičkaTresť vanilková
    • 400gramůCukr krupice
    • 45gramůKakao - prášek
    • 25gramůČokoláda hořká
    • 3lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 450mililitrůMléko plnotučné
    • 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
4 g
Cukr
67 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mixérem zpracujeme máslo, tresť a 225 g cukru, přidáme kakao, práškovou čokoládu, mouku, prášek do pečiva a mléko. Vše ušleháme do hladkého těsta.
  • 2
    Těsto nalijeme do obdélníkové formy o rozměru 28 x 20 cm. Posypeme směsí kakaa a zbytku cukru. Směs zalijeme 450 ml vody, nemícháme.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45-55 minut. Vzniknou dvě vrstvy, na povrchu pevná, vespod krémová.
  • 4
    Ihned podáváme, jinak se krémová vrstva vsákne do těsta. Před servírováním můžeme ozdobit šlehačkou.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.