Čarovný čokoládový nákyp
75 min.
Ingredience
- 175gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaTresť vanilková
- 400gramůCukr krupice
- 45gramůKakao - prášek
- 25gramůČokoláda hořká
- 3lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 450mililitrůMléko plnotučné
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
4 g
Cukr
67 g
Postup přípravy
- 1Mixérem zpracujeme máslo, tresť a 225 g cukru, přidáme kakao, práškovou čokoládu, mouku, prášek do pečiva a mléko. Vše ušleháme do hladkého těsta.
- 2Těsto nalijeme do obdélníkové formy o rozměru 28 x 20 cm. Posypeme směsí kakaa a zbytku cukru. Směs zalijeme 450 ml vody, nemícháme.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45-55 minut. Vzniknou dvě vrstvy, na povrchu pevná, vespod krémová.
- 4Ihned podáváme, jinak se krémová vrstva vsákne do těsta. Před servírováním můžeme ozdobit šlehačkou.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.