Cassata po veronsku
30 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 40gramůKandované ovoce
- 500gramůRicotta
- 250gramůCukr krupice
- 40lžicKandované ovoce
- 3gramySkořice mletá
- 60gramůČokoláda hořká
- 1lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 1kusKorpus na dort
- 2lžícePistácie
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
2 g
Cukr
83 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme ricottu s cukrem najemno a rozdělíme napůl. Do jedné poloviny přimícháme nasekané pistáciové oříšky a ovoce, do druhé pak skořici, čokoládu a amaretto.
- 2Do dortové formy dáme plát korpusu a na něj rozetřeme pistáciový krém a navrch další plát korpusu. Na něj rozetřeme čokoládový krém a formu vložíme do chladničky.
- 3Krém na dezert ušleháme ze smetany a amaretta dojemna a dohusta. Před servírováním cassatu vyklopíme a ozdobíme smetanou a kandovaným ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.