Cassata po veronsku

30 min.
Itálie

Ingredience

  • Na ozdobu
    • 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžíceLikér mandlový - Amaretto
    • 40gramůKandované ovoce
    • 500gramůRicotta
    • 250gramůCukr krupice
    • 40lžicKandované ovoce
    • 3gramySkořice mletá
    • 60gramůČokoláda hořká
    • 1lžíceLikér mandlový - Amaretto
    • 1kusKorpus na dort
    • 2lžícePistácie
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
2 g
Cukr
83 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ušleháme ricottu s cukrem najemno a rozdělíme napůl. Do jedné poloviny přimícháme nasekané pistáciové oříšky a ovoce, do druhé pak skořici, čokoládu a amaretto.
  • 2
    Do dortové formy dáme plát korpusu a na něj rozetřeme pistáciový krém a navrch další plát korpusu. Na něj rozetřeme čokoládový krém a formu vložíme do chladničky.
  • 3
    Krém na dezert ušleháme ze smetany a amaretta dojemna a dohusta. Před servírováním cassatu vyklopíme a ozdobíme smetanou a kandovaným ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.