Cassata s třešněmi
30 min.
Ingredience
- 400gramůZmrzlina třešňová
- 2lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 300gramůZmrzlina mandlová
- 100gramůTřešně
- 300gramůZmrzlina vanilková
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
40 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Formu na srnčí hřbet vložíme na 60 minut do mrazáku.
- 2Třešňovou zmrzlinu natlačíme podél stěn do formy, kterou jsme vyjmuli z mrazáku, zakápneme likérem a vložíme na dalších 30 minut do mrazáku.
- 3Na třešňovou zmrzlinu natlačíme vanilkovou zmrzlinu a následně mandlovou, zmrzliny prokládáme kousky třešní. Zcela zaplněnou formu vložíme na 60 minut do mrazáku.
- 4Po vyjmutí z mrazáku formu ponoříme na malou chvíli z části do misky s horkou vodou. Zmrzlinový dezert vyklopíme na talíř a zdobíme šlehačkou a třešněmi. Navrch můžeme nastrouhat hořkou čokoládu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.