Cassata s třešněmi

30 min.

Ingredience

    • 400gramůZmrzlina třešňová
    • 2lžíceLikér mandlový - Amaretto
    • 300gramůZmrzlina mandlová
    • 100gramůTřešně
    • 300gramůZmrzlina vanilková
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 100gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
40 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu na srnčí hřbet vložíme na 60 minut do mrazáku.
  • 2
    Třešňovou zmrzlinu natlačíme podél stěn do formy, kterou jsme vyjmuli z mrazáku, zakápneme likérem a vložíme na dalších 30 minut do mrazáku.
  • 3
    Na třešňovou zmrzlinu natlačíme vanilkovou zmrzlinu a následně mandlovou, zmrzliny prokládáme kousky třešní. Zcela zaplněnou formu vložíme na 60 minut do mrazáku.
  • 4
    Po vyjmutí z mrazáku formu ponoříme na malou chvíli z části do misky s horkou vodou. Zmrzlinový dezert vyklopíme na talíř a zdobíme šlehačkou a třešněmi. Navrch můžeme nastrouhat hořkou čokoládu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.