Celerová polévka s chlebem
40 min.
Ingredience
- 4krajíceChléb konzumní
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůPetržel kudrnka
- 300gramůCeler bulvový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Celer očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky a na másle krátce orestujeme. Zasypeme moukou, ještě chvíli smažíme a zalijeme vývarem. Vaříme 20 minut.
- 2Chleba nakrájíme na kostičky a na kousku másla lehce orestujeme.
- 3Do talířů nasypeme kousky chleba, zalijeme horkou polévkou a posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.