Celerový krém
35 min.

Ingredience
- 1kusCeler bulvový
- 100gramůUzené maso vařené
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme máslo, přidáme jemně nakrájené uzené maso a osmahneme. Přidáme nahrubo nastrouhaný celer a znovu osmahneme. Vše zaprášíme moukou, opražíme ji, po částech zalijeme vývarem a povaříme 15 minut.
- 2Polévku rozmixujeme a dáme ji znovu ohřát. Po odstavení z plotny přidáme žloutky rozkvedlané se smetanou. Nakonec přisypeme nasekanou celerovou nať.
- 3Podáváme s toasty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.