Celerový salát s klíčky, výhonky a hruškou
15 min.
Ingredience
- 80gramůCeler bulvový
- 30gramůKarotka baby
- 1kusHrušky
- 200gramůČočka klíčky
- 4lžíceŘeřicha
- 2lžičkyCitrónová šťáva
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 2špetkyPepř bílý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
54 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytou zralou polotvrdou hrušku rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme jadřinec a hrušku pokrájíme na plátky.
- 2Očištěný bílý celer a menší karotku jemně nastrouháme do mísy. Přidáme čočkové klíčky, řeřichové výhonky, směs pokapeme olivovým olejem, posypeme bílým pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a zlehka směs v míse načehráme vidličkou.
- 3Salát rozdělíme do misek, ozdobíme plátky hrušky a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.