Celozrnné lívance

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 175gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 45gramůCukr krupice
    • 1kusVejce slepičí
    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 100mililitrůSirup Golden
    • 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, solí a cukrem. Vyhloubíme důlek a vlijeme do něj rozšlehané vejce a polovinu mléka. Vše promícháme a přilijeme ještě tolik mléka, aby vzniklo řidší těsto. Dobře prošleháme.
  • 2
    Na olejem vymazaném lívanečníku pečeme lívance po obou stranách dozlatova. Upečené lívance přikryjeme fólií, aby zůstaly měkké.
  • 3
    Podáváme teplé přelité zlatým sirupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.