Celozrnné zázvorky
37 min.
Ingredience
- Na pomoučení válu
- 2lžíceMouka špaldová
- Těsto
- 420gramůMouka celozrnná špaldová
- 55gramůMouka ovesná
- 125gramůMáslo čerstvé
- 350gramůMed včelí
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceZázvor mletý
- 0,5lžíceKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
36Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
70 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
259 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme celozrnnou a ovesnou mouku. Nakrájíme do ní na kostičky změklé máslo, přidáme med, vejce, mletý zázvor a kypřící prášek. Vše dobře promícháme a na pomoučeném vále vypracujeme rukama vláčné těsto. Vytvarujeme ho do válečku a dáme do chladničky na 1-2 hodiny odpočinout.
- 2Troubu si předehřejeme na 165-170°C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Těsto na vále vyválíme na placku silnou asi do 3mm. Z těsta vykrajovací formičkou vykrojíme potřebné tvary (srdíčka, květy apod.). Vykrojené zázvorky potřeme rozšlehaným bílkem a vložíme je do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 10-12 minut dozlatova.
- 3Zázvorky podáváme vychladlé, nechutnější jsou 1-2 dny odleželé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.