Celozrnný makový kolář
75 min.
Ingredience
- 350gramůMouka pšeničná celozrnná
- 100gramůMák mletý
- 80gramůCukr krupice
- 2,5gramyDroždí sušené
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůRozinky tmavé
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a mletým mákem. Ve druhé míse rozšleháme vejce s cukrem, droždím a trochou mléka. Rozšlehané vejce pak se zbytkem mléka pomalu přimícháváme do směsi mouky a máku. Nakonec vsypeme rozinky, vše důkladně promícháme.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez míchadel vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto, rovnoměrně ho rozprostřeme.
- 3Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, pekárnu zapneme. Stav propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, nelepivá, je moučník upečený, nečekáme na ukončení programu a pekárnu vypneme dříve.
- 4Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, po mírném vychladnutí z ní koláč opatrně vyndáme i s pečicím papírem. Ten odstraníme a koláč necháme zcela vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.