Černá buchta
50 min.
Ingredience
- 350gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 3lžíceRum
- 30gramůKakao - prášek
- 300gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 0,25litrMléko polotučné
- 100gramůTuk Hera jedlý
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Cukr, heru a žloutky ušleháme do pěny.
- 2Přidáme mouku s kypřícím práškem, mléko, citronovou kůru, kakao a rum.
- 3Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do těsta.
- 4Nalijeme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 5Upečený moučník posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 4. 8. 2015
Černá buchta
Běžná rodinná buchta k odpolední kávě.