Černá buchta

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 350gramůMouka polohrubá
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 3lžíceRum
    • 30gramůKakao - prášek
    • 300gramůCukr krupice
    • 3kusyVejce slepičí
    • 0,25litrMléko polotučné
    • 100gramůTuk Hera jedlý
    • 1lžičkaCitronová kůra
    • 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr, heru a žloutky ušleháme do pěny.
  • 2
    Přidáme mouku s kypřícím práškem, mléko, citronovou kůru, kakao a rum.
  • 3
    Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do těsta.
  • 4
    Nalijeme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 5
    Upečený moučník posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 4. 8. 2015
Černá buchta
Běžná rodinná buchta k odpolední kávě.