Černobílá čokoláda

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůČokoláda bílá
    • 50gramůArašídy v čokoládě
    • 70gramůRozinky v jogurtu
    • 300gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
29 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyložíme plech alobalem, nebo pečicím papírem a nalijeme na něj rozehřátou tmavou čokoládu. Rozetřeme ji do vrstvy asi 6 mm tenké, která nemusí pokrývat celý plech. Když je čokoláda ještě měkká, vložíme rozehřátou temperovanou bílou čokoládu do plastového sáčku s otvorem v jednom rohu, nebo do cukrářského sáčku s malou hladkou trubičkou a naneseme ji na tmavou čokoládu v pruzích po šířce plechu ve vzdálenosti asi 1,5 cm od sebe.
  • 2
    Vytvoříme vzor párátkem tak, že je v levém horním rohu zapíchneme do obou vrstev čokolády a táhneme jím dolů po délce čokolády. Když dojdeme na dolní konec, párátko přesuneme asi o 6 mm doprava po šířce a táhneme jím čokoládou nahoru. Tímto způsobem postupně ozdobíme celý plát čokolády na plechu. Posypeme čokoládu arašídy v čokoládě a rozinky v jogurtu, opatrně je přitiskneme, aby se na čokoládu přichytily.
  • 3
    Necháme čokoládu tuhnout 45 minut při pokojové teplotě, nebo asi 15 minut v chladničce. Když je úplně ztuhlá, nalámeme ji rukama na kousky. Tím jsme získali 520 gramů krásné lámané čokolády, která nám v uzavřené vzduchotěsné nádobě, v chladnější místnosti, vydrží až měsíc.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.