Černý rybíz naložený ve vlastní šťávě
45 min.
Ingredience
- 750gramůRybíz černý
- 200gramůCukr krystal
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
53 g
Cukr
33 g
Vápník
69 mg
Postup přípravy
- 1Dobře zralý rybíz přebereme, otrháme stopky, očistíme a propláchneme studenou vodou. Poté rozdělíme do čistých sklenic a přitom průběžně prosypeme cukrem.
- 2Sklenice důkladně uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.