Čerstvá papája plněná jasmínovým sirupem

45 min.
Thajsko

Ingredience

    • 100mililitrůVoda pitná
    • 3lžíceCukr třtinový
    • 25kusůJasmínový květ
    • 2kusyPapája zralá
    • 1kusLimetka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
54 kcal
Sacharidy
15 g
Vláknina
534 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu vlijeme do rendlíku, přidáme cukr a za stálého míchání zahříváme do rozpuštění. Poté necháme zvolna povařit cca 4 minuty. Roztok přelijeme do misky, po vychladnutí do něj vmícháme jasmínové květy a necháme luhovat cca 20 minut. Několik si jich ponecháme na dozdobení.
  • 2
    Mezitím připravíme papáju. Oloupeme, podélně rozkrojíme, lžičkou vydlabeme a odstraníme semínka. Půlky rozložíme na servírovací tác a zapkápneme šťávou vymačkanou z limety.
  • 3
    Sirup scedíme, naplníme jim papáju, dozdobíme kvítky jasmínu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.