Čerstvá papája plněná jasmínovým sirupem
45 min.
Ingredience
- 100mililitrůVoda pitná
- 3lžíceCukr třtinový
- 25kusůJasmínový květ
- 2kusyPapája zralá
- 1kusLimetka
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Vodu vlijeme do rendlíku, přidáme cukr a za stálého míchání zahříváme do rozpuštění. Poté necháme zvolna povařit cca 4 minuty. Roztok přelijeme do misky, po vychladnutí do něj vmícháme jasmínové květy a necháme luhovat cca 20 minut. Několik si jich ponecháme na dozdobení.
- 2Mezitím připravíme papáju. Oloupeme, podélně rozkrojíme, lžičkou vydlabeme a odstraníme semínka. Půlky rozložíme na servírovací tác a zapkápneme šťávou vymačkanou z limety.
- 3Sirup scedíme, naplníme jim papáju, dozdobíme kvítky jasmínu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.