Čerstvé meruňky naložené v medu

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
25

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme menší, zralé, ale tvrdé meruňky. Důkladně omyjeme a rozdělíme do sklenic. Med rozmícháme ve vodě, povaříme a horkým nálevem zalijeme ovoce.
  • 2
    Necháme vychladnout, poté uzavřeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na studeném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.