Čerstvé meruňky naložené v medu
50 min.
Ingredience
- 3kilogramyMeruňky
- 2litryVoda pitná
- 750gramůMed včelí
Počet porcí:
25Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Použijeme menší, zralé, ale tvrdé meruňky. Důkladně omyjeme a rozdělíme do sklenic. Med rozmícháme ve vodě, povaříme a horkým nálevem zalijeme ovoce.
- 2Necháme vychladnout, poté uzavřeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na studeném a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.