Čerstvé švestky naložené v lihu

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kilogramyŠvestky
    • 750gramůCukr krystal
    • 5decilitrůVoda pitná
    • 5gramůKyselina citrónová
    • 3,3decilitryArak
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
3 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky omyjeme a otrháme stopky. Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme. Přisypeme kyselinu salicylovou, necháme vychladnout a přilijeme líh - arak. Poté vložíme připravené švestky a povaříme.
  • 2
    Jakmile začnou praskat, vyjmeme je a rozdělíme do sklenic. Nálev necháme vychladnout a zalijeme jím ovoce.
  • 3
    Sklenice převážeme celofánem a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.