Čertova pěna s jahodami
40 min.
Ingredience
- 260gramůCukr třtinový
- 20gramůCukr vanilka
- 1litrVoda pitná
- 100gramůKrupice dětská
- 3mililitryPomerančová šťáva
- 100gramůKompot jahodový
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 0,5lžičkaKáva instantní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
466 mg
Cukr
68 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme cukr, přisypeme dětskou krupici a zalijeme vodou. Za stálého míchání přimícháme pomerančovou šťávu, citrónovou kůru. Nakonec přimícháme vanilkový cukr a na mírném ohni povaříme na středně hustou kaši. Vaříme přibližně 15–20 minut.
- 2Uvařenou kaši stáhneme z ohně a až do vychladnutí stále mícháme. Připravenou kaši rozdělíme na dvě půlky. Do jedné přidáme většinu jahod a spolu rozmixujeme. Druhou půlku rozmixujeme samotnou.
- 3Hotovou pěnou naplníme vysoké skleněné poháry, na dno dáme pár jahod. Na jahody cukrářským sáčkem nastříkáme čistou pěnu a na ni zase pěnu, do které jsme přidali jahody. Připravené poháry dáme do lednice vychladit.
- 4Kávová šlehačka: Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, přidáme do ní instantní kávu a ještě chvilku šleháme. Těsně před podáváním poháry s vychladlou pěnou ozdobíme kávovou šlehačkou a poháry ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.