Čertova pěna s jahodami

40 min.

Ingredience

    • 260gramůCukr třtinový
    • 20gramůCukr vanilka
    • 1litrVoda pitná
    • 100gramůKrupice dětská
    • 3mililitryPomerančová šťáva
    • 100gramůKompot jahodový
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 0,5lžičkaCitronová kůra
    • 0,5lžičkaKáva instantní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
466 mg
Cukr
68 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme cukr, přisypeme dětskou krupici a zalijeme vodou. Za stálého míchání přimícháme pomerančovou šťávu, citrónovou kůru. Nakonec přimícháme vanilkový cukr a na mírném ohni povaříme na středně hustou kaši. Vaříme přibližně 15–20 minut.
  • 2
    Uvařenou kaši stáhneme z ohně a až do vychladnutí stále mícháme. Připravenou kaši rozdělíme na dvě půlky. Do jedné přidáme většinu jahod a spolu rozmixujeme. Druhou půlku rozmixujeme samotnou.
  • 3
    Hotovou pěnou naplníme vysoké skleněné poháry, na dno dáme pár jahod. Na jahody cukrářským sáčkem nastříkáme čistou pěnu a na ni zase pěnu, do které jsme přidali jahody. Připravené poháry dáme do lednice vychladit.
  • 4
    Kávová šlehačka: Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, přidáme do ní instantní kávu a ještě chvilku šleháme. Těsně před podáváním poháry s vychladlou pěnou ozdobíme kávovou šlehačkou a poháry ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.