Červená krupice

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kilogramLesní plody - mražené
    • 1kusBadyán
    • 160gramůCukr krupice
    • 80gramůSolamyl
    • 2lžičkyCukr vanilka
    • 0,75litrVoda pitná
    • 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
8 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Míchané bobulové ovoce omyjeme, asi 100 g ponecháme stranou. Ostatní ovoce i se stopkami dáme do hrnce s vodou, badyánem a zvolna přivedeme k varu. Z ponechaného ovoce odstraníme stopky a lístečky.
  • 2
    Ovocnou kaši propasírujeme sítem, odměříme získanou šťávu, na 3/4 l ovocné šťávy potřebujeme asi 130 g cukru a 80 g škrobu. Část šťávy si ponecháme na rozmíchání škrobové moučky.
  • 3
    Hrnec vypláchneme, nalijeme zpět ovocnou šťávu, přidáme 130 g cukru a přivedeme k varu. Potom přidáme stranou ponechané ovoce. V trošce původní šťávy rozmícháme škrob a za stálého míchání ji vlijeme do hrnce s vroucí šťávou. Vaříme mírným varem, až šťáva dobře zhoustne.
  • 4
    Červenou krupici dáme do skleněných misek, mírně pocukrujeme a dáme do studena. Zbylý cukr promícháme s vanilkovým cukrem, ušleháme ho se smetanou do polotuha a podáváme ji ke krupici.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.