Červená ovocná kaše se smetanou

30 min.
Dánsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
7 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechno ovoce očistíme a omyjeme. Rybíz povaříme v 1/2 l vody, dokud se nezačne rozpadat. Šťávu scedíme a rybíz vymačkáme. Šťávu poté svaříme s malinami a rozpustíme do ní 100-125 g cukru.
  • 2
    Solamyl rozmícháme v trošce studené vody, vlijeme do vroucí šťávy a důkladně promícháme. Zahříváme, dokud tekutina nezhoustne. Kaši vlijeme do mísy, ozdobíme mandlovými lupínky a troškou cukru. Necháme vychladnout, zakryjeme a vložíme na 2 h. do lednice.
  • 3
    Před podáváním ovocnou kaši rozdělíme do misek nebo hlubokých talířů a pokapeme smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.