Červená ovocná kaše se smetanou
30 min.
Ingredience
- 300gramůRybíz červený
- 200gramůRybíz černý
- 250gramůMaliny
- 125gramůCukr krupice
- 40gramůSolamyl - bramborový škrob
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMandle plátky
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
7 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Všechno ovoce očistíme a omyjeme. Rybíz povaříme v 1/2 l vody, dokud se nezačne rozpadat. Šťávu scedíme a rybíz vymačkáme. Šťávu poté svaříme s malinami a rozpustíme do ní 100-125 g cukru.
- 2Solamyl rozmícháme v trošce studené vody, vlijeme do vroucí šťávy a důkladně promícháme. Zahříváme, dokud tekutina nezhoustne. Kaši vlijeme do mísy, ozdobíme mandlovými lupínky a troškou cukru. Necháme vychladnout, zakryjeme a vložíme na 2 h. do lednice.
- 3Před podáváním ovocnou kaši rozdělíme do misek nebo hlubokých talířů a pokapeme smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.