Červené kari s pečenou kachnou a plody liči
35 min.
Ingredience
- 1kusChilli paprička
- 450mililitrůMléko kokosové
- 60mililitrůKokosová smetana
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceCukr palmový
- 230gramůLiči
- 110gramůRajčata Cherry
- 7kusůKafirové listy
- 1kusThajská bazalka
- 0,5kusKachní prsa pečená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do pánve wok nalijeme kokosovou smetanu a na středně silném ohni ji zvolna vaříme asi 5 minut. Pak přidáme červenou kari pastu (asi 2 polévkové lžíce). Vše dobře promícháme, aby se směs dobře spojila.
- 2Do omáčky přidáme upečenou a vykostěnou kachnu nakrájenou na kostky a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut.
- 3Přilijeme kokosové mléko a rybí omáčku, přisypeme palmový cukr a na středně silném ohni dále pomalu vaříme ještě 5 minut.
- 4Do omáčky vmícháme cherry rajčata a nakládané plody liči, vaříme ještě asi 2 minuty. Přidáme kafirové listy, podle potřeby dochutíme.
- 5Podáváme v miskách ozdobené lístky bazalky a kolečky červené chilli papriky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.