Červené kari s pečenou kachnou a plody liči

35 min.
Thajsko

Ingredience

    • 1kusChilli paprička
    • 450mililitrůMléko kokosové
    • 60mililitrůKokosová smetana
    • 2lžíceOmáčka rybí
    • 1lžíceCukr palmový
    • 230gramůLiči
    • 110gramůRajčata Cherry
    • 7kusůKafirové listy
    • 1kusThajská bazalka
    • 0,5kusKachní prsa pečená
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pánve wok nalijeme kokosovou smetanu a na středně silném ohni ji zvolna vaříme asi 5 minut. Pak přidáme červenou kari pastu (asi 2 polévkové lžíce). Vše dobře promícháme, aby se směs dobře spojila.
  • 2
    Do omáčky přidáme upečenou a vykostěnou kachnu nakrájenou na kostky a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut.
  • 3
    Přilijeme kokosové mléko a rybí omáčku, přisypeme palmový cukr a na středně silném ohni dále pomalu vaříme ještě 5 minut.
  • 4
    Do omáčky vmícháme cherry rajčata a nakládané plody liči, vaříme ještě asi 2 minuty. Přidáme kafirové listy, podle potřeby dochutíme.
  • 5
    Podáváme v miskách ozdobené lístky bazalky a kolečky červené chilli papriky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.