Červené rybí kari s bambusovými výhonky
35 min.
Ingredience
- 60mililitrůKokosová smetana
- 2lžíceKari pasta
- 440mililitrůMléko kokosové
- 350gramůFilé rybí
- 275gramůBambusové výhonky konzervované
- 50gramůGalgan
- 5kusůKafirové listy
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceCukr palmový
- 1hrstBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve nalijeme kokosovou smetanu do pánve Wok a pomalu zahříváme na středně prudkém ohni po dobu asi 5 minut, až se ze smetany oddělí vrstva tuku a usadí se na povrchu. Kdyby nám smetana začínala na okrajích hnědnout, mícháme s ní. Přidáme kari pastu a řádně mícháme, aby se směs dobře spojila a začala vonět.
- 2Poté do omáčky vlijeme kokosové mléko, potom přidáme cukr a rybí omáčku a vaříme asi 2 - 3 minuty. Přihodíme rybí filety nakrájené na kostičky a konzervované bambusové výhonky nakrájené na nudličky a zvolna za míchání 5 minut dusíme dokud se ryba neuvaří.
- 3Přidáme galgán nakrájený na tenké plátky a kaffirové listy natrhané na půlky. Dle potřeby dochutíme.
- 4Přendáme naběračkou na talíř a podáváme posypané bazalkou a na tenká kolečka nakrájenou chilli papričkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.