Červené zelí na sladkokyselý způsob
200 min.
Ingredience
- 1kusZelí hlávkové červené
- 1kusPomeranče
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceOcet vinný červený
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceVoda z pomerančových květů
- 3lžíceCukr třtinový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Najemno nakrouháme hlávku červeného zelí. Pomeranč omyjeme, vymačkáme z něho šťávu a kůru nasekáme na drobné kousky. Chilli papričku včetně semínek nakrájíme na tenké plátky.
- 2Smícháme vinný ocet, olivový olej, chilli papričku, vodu z pomerančových květů, cukr, pomerančovou šťávu a kůru. Směs dáme do malého rendlíku povařit na mírném ohni asi 5 minut. Asi 2 lžíce směsi odebereme a uschováme pro další využití.
- 3Nakrouhané zelí dáme do zapékací mísy, zalijeme povařenou směsí, přiklopíme a dáme péci do trouby předehřáté na 160°C. Pečeme asi 3 hodiny, přičemž zelí čas od času kontrolujeme, případně podléváme uschovanou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.