Červený a hořký pomeranč (pomeranzen) v želé

90 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kilogramyPomeranč červený
    • 400mililitrůVoda pitná
    • 500gramůCukr želírovací
    • 4centilitryLikér pomerančový
    • 350gramůPomeranče
Počet porcí:
68

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
55 kcal
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranzen neboli hořké pomeranče (3 ks) přelijeme horkou vodou a dosucha osušíme. Do menšího hrnce dáme půlky hořkých pomerančů a vodu, zakryjeme pokličkou a vaříme doměkka asi 45 minut. Pomeranče vyjmeme z hrnce a vodu svaříme na 100 ml. Vyškrabeme zbytky dužiny a odstraníme nasazení stopky z pomerančů; kůru nakrájíme na tenounké nudličky.
  • 2
    Z červených pomerančů vymačkáme šťávu, odměříme 1300 ml a nalijeme do velkého hrnce, přidáme nakrájenou pomerančovou kůru, vodu z vaření a želírovací cukr 3plus1. Směs přivedeme k varu a za neustálého míchání vaříme 4 minuty. Stáhneme z ohně a přimícháme pomerančovy likér.
  • 3
    Plníme do sklenic a dobře uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.