Červený chňapal v banánovém listu

40 min.

Ingredience

    • 2kusyBazalka
    • 75mililitrůKokosový krém
    • 2lžičkyKari pasta
    • 2lžičkyOmáčka rybí
    • 1lžičkaCukr třtinový
    • 1kusBanánové listy
    • 1špetkaChilli paprička sušená
    • 500gramůChňapal červený
    • 2kusyKafirové listy
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
36 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180°C. Stonky limetky a bazalky opláchneme a lístky otrháme. Nasekáme je na nudličky a odložíme stranou.
  • 2
    V misce rozmícháme kokosový krém s kari pastou, rybí omáčkou a cukrem. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.
  • 3
    Banánový list po délce překrojíme napůl, střední stonek vykrojíme a list rozdělíme na 4 stejně velké kusy. Banánové listy na pánvi bez tuku ohřejeme, dokud povrch nezíská voskový lesk. Banánové listy potřeme trochou chilli pasty.
  • 4
    Rybu omyjeme, nakrájíme na 4 porce, potřeme marinádou z kokosového krému. Na každý banánový list položíme kousek ryby, posypeme lístky bazalky a limetky a zavineme do balíčků. V troubě pečeme asi 20 minut. Pečeného chňapala podáváme v banánovém listu. Jako příloha se hodí rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.