Červený chňapal v banánovém listu
40 min.
Ingredience
- 2kusyBazalka
- 75mililitrůKokosový krém
- 2lžičkyKari pasta
- 2lžičkyOmáčka rybí
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1kusBanánové listy
- 1špetkaChilli paprička sušená
- 500gramůChňapal červený
- 2kusyKafirové listy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
36 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180°C. Stonky limetky a bazalky opláchneme a lístky otrháme. Nasekáme je na nudličky a odložíme stranou.
- 2V misce rozmícháme kokosový krém s kari pastou, rybí omáčkou a cukrem. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.
- 3Banánový list po délce překrojíme napůl, střední stonek vykrojíme a list rozdělíme na 4 stejně velké kusy. Banánové listy na pánvi bez tuku ohřejeme, dokud povrch nezíská voskový lesk. Banánové listy potřeme trochou chilli pasty.
- 4Rybu omyjeme, nakrájíme na 4 porce, potřeme marinádou z kokosového krému. Na každý banánový list položíme kousek ryby, posypeme lístky bazalky a limetky a zavineme do balíčků. V troubě pečeme asi 20 minut. Pečeného chňapala podáváme v banánovém listu. Jako příloha se hodí rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.