Červený likér z nátržníku husího

10 min.
Česká republika

Ingredience

    • 50gramůNátržník husí
    • 1litrSlivovice
    • 200mililitrůSirup cukrový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Sacharidy
1 g
Cukr
900 mg
Vápník
3 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušený nátržník husí (mochna husí) dáme do skleněné nádoby, zalijeme 1 litrem slivovice, uzavřeme a uskladníme v chladu a temnu. Necháme 8 dní macerovat.
  • 2
    Potom tekutinu přefiltrujeme přes hrubý skládaný filtr. Osladíme 100-200 ml cukrového sirupu.
  • 3
    Likér nakonec přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.