České tvarohové knedlíky s meruňkami a perníkem

22 min.
Česká republika

Ingredience

    • 15kusůMeruňky
    • 90gramůMáslo
    • 4lžíceCukr moučka
    • 80gramůPerník
    • 3litryVoda pitná
    • 1,5lžičkySůl
  • Těsto
    • 200gramůMouka pšeničná hrubá
    • 500gramůTvaroh měkký
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
1 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Vápník
38 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve omyjeme menší, zralé, ale ne příliš měkké meruňky, osušíme je, částečně nakrojíme a vyjmeme pecky (meruňka tak zůstane vcelku.) Pak postavíme na plotnu velký hrnec s vodou a solí a necháme ji pomalu přivést k varu.
  • 2
    Perník na nastrouhání nastrouháme do misky na hrubším struhadle. V malém rendlíku rozpustíme máslo.
  • 3
    Do mísy dáme hrubou mouku, měkký tvaroh, vše promícháme a těsto si dáme na pomoučený vál (moukou nešetříme). Rukama vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme váleček silný asi 5 cm. Ostrým nožem z válečku nakrájíme 15 kousků, z každého utvoříme placičku, do které zabalíme meruňku. Těsto musíme dobře uzavřít a v dlaních dotvoříme kulatý knedlík.
  • 4
    Knedlíky opatrně naházíme do vroucí vody a opatrně je promícháme. Voda se musí vařit pomalu. Jakmile knedlíky vyplavou na povrch, vaříme je 1-2 minuty. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, hned je poklademe na talíře, posypeme moučkovým cukrem, nastrouhaným perníkem, polijeme rozpuštěným máslem a podáváme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.