Český švestkový koláč
65 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 270gramůCukr krupice
- 285gramůMáslo čerstvé
- 5gramůMouka pšeničná hrubá
- 150mililitrůMléko polotučné
- 400gramůMouka polohrubá
- 50gramůKypřicí prášek do pečiva
- 500gramůŠvestky
- 5gramůSkořice mletá
- 10gramůCukr vanilka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
27 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Utřeme vejce s cukrem do pěny, přidáme máslo (250 g) a mléko a zašleháme. Smícháme mouku s práškem do pečiva a dáme do ušlehané směsi. Těsto nalijeme na plech, uhladíme špachtlí a poklademe kompotovanými švestkami. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 50 minut, až koláč zezlátne a zpevní. Upečený koláč, ještě teplý, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.