Český švestkový koláč

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
27 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Utřeme vejce s cukrem do pěny, přidáme máslo (250 g) a mléko a zašleháme. Smícháme mouku s práškem do pečiva a dáme do ušlehané směsi. Těsto nalijeme na plech, uhladíme špachtlí a poklademe kompotovanými švestkami. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 50 minut, až koláč zezlátne a zpevní. Upečený koláč, ještě teplý, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.