Chalva
60 min.
Ingredience
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůMed včelí
- 0,5litrVoda pitná
- 250gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
20Postup přípravy
- 1V pánvi rozpustíme máslo, přidáme k němu hladkou mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. V hrnci rozpustíme med (nebo cukr), přilijeme k němu vodu, promícháme a necháme přejít varem.
- 2Horkou tekutinu přiléváme za stálého míchání k jíšce a mícháme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří hustá hmota. Tu pak vlijeme do formy (formu vybereme podle toho, v jakém chceme chalvu mít).
- 3Vychladlou chalvu si odkrojíme podle potřeby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.