Chalva

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
169 kcal
Tuky
10 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
63 mg
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme k němu hladkou mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. V hrnci rozpustíme med (nebo cukr), přilijeme k němu vodu, promícháme a necháme přejít varem.
  • 2
    Horkou tekutinu přiléváme za stálého míchání k jíšce a mícháme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří hustá hmota. Tu pak vlijeme do formy (formu vybereme podle toho, v jakém chceme chalvu mít).
  • 3
    Vychladlou chalvu si odkrojíme podle potřeby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.