Cheeseburger
35 min.
Ingredience
- 4lžičkyMajonéza
- 4plátkyČedar
- 1kusCibule červená
- 4kusyBulka na hamburger
- 0,5lžičkaSůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 4lžičkyKečup
- 2kusyRajčata
- 500gramůHovězí maso mleté
- 0,5kusSalát římský
- 8plátkůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bulky rozkrojíme a poloviny opečeme nasucho v pánvi nebo na grilu. Na spodní část rozetřeme majonézu (nebo tatarskou omáčku). Přidáme list omytého salátu, kolečka omytého rajčete a několik koleček oloupané cibule. Navrch rozetřeme trochu kečupu a na něj položíme asi 2 kolečka nakládané okurky.
- 2Na pánvi opečeme plátky slaniny a odložíme je na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
- 3Z mletého hovězího masa vytvarujeme kuličky, které zmáčkneme na placičky o velikosti dlaně silné asi 0,5 cm. Střed placiček ještě trochu přimáčkneme. Maso nakonec osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
- 4Placičky vložíme na suchou rozpálenou pánev a zprudka opékáme z každé strany asi 2 minuty.
- 5Na každou opečenou placičku položíme plátek sýru, vyjmeme z pánve a necháme 1 minutu stát. Potom placičky položíme na připravené spodní části bulek, poklademe opečenou slaninou a přiklopíme druhou polovinou bulek.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.