Cheesecake
80 min.
Ingredience
- Bílková poleva
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr krupice
- Na vytření formy
- Těsto
- 220gramůSušenky BeBe světlé jemné
- 2gramyMáslo čerstvé
- 1lžíceRum
- Tvarohová náplň
- 650gramůSýr Lučina - termizovaný
- 220gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 200gramůCukr třtinový
- 4kusyVejce slepičí
- 3kusyCitrony
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
37 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si náplň: do mísy dáme žervé sýr (Lučinu), lahůdkovou zakysanou smetanu, třtinový cukr, vejce a jemně nastrouhanou kůru a šťávu z 3 chemicky neošetřovaných citrónů, které jsme si omyli a osušili.
- 2Směs důkladně vyšleháme elektrickým šlehačem.
- 3Připravíme si těsto: máslové sušenky rozdrobíme do mísy a přidáme k nim změklé máslo a rum. Vše důkladně propracujeme. Dortovou formu vytřeme máslem a připravené sušenkové těsto postupně přimačkáváme ke dnu tak, že vytvoříme rovnoměrnou vrstvu. Formu s těstem dáme na 30 minut do chladničky.
- 4Na vychladlé těsto naneseme krém a dort dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme 20 minut (troubu neotvíráme), poté snížíme teplotu na 130°C a pomalu pečeme asi 30-35 minut.
- 5Upečený dort necháme vychladnout minimálně 20 minut. Mezitím si vyšleháme bílky na tuhý sníh, přisypeme jemný krupicový cukr, promícháme a sníh dáme na povrch dortu a uhladíme. Dort dopečeme v předehřáté troubě na 220°C jen 5 minut. Troubu vypneme a dort necháme v troubě vychladnout asi 1 hodinu. Takto vychladlý dort dáme na několik hodin do chladničky. Podáváme ho nakrájený na trojúhelníky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 16. 11. 2015
Cheesecake - tvarohový dort s citrónem
Cheesecake jsem pekla poprvé...musím říct že je výborný!!! U tohoto receptu vynikla citrónová chuť. Trochu nevýhoda je doba, kterou se dort připravuje...se vším vychlazováním, přípravou a pečením to zabere docela dost času, ale výsledek stojí za to:-)Vřele doporučuji všem!!!!!
jelito
čt 14. 7. 2016
Cheesecake
Povedl se!