Cheesecake s hruškami a ananasem
20 min.
Ingredience
- Krém
- 2lžíceŽelatina
- 220gramůSýr Lučina - termizovaný
- 3lžíceCitrónová šťáva
- 4lžíceSirup javorový
- 300gramůŘecký jogurt
- Na korpus a ozdobu
- 200gramůCelozrnné sušenky
- 90gramůKompot hruškový
- 90gramůKompot ananasový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
270 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Sušenky vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Kompotovaný ananas (kostičky) a loupané hrušky scedíme z nálevu. Na dno dortové formy si dáme rozmačkané sušenky. Práškovou želatinu rozmícháme s 2 lžícemi šťávy z kompotu.
- 2Připravíme si krém: změklý sýr Lučinu si v míse vyšleháme dohladka s bílým jogurtem. Přidáme citrónovou šťávu, namočenou želatinu, zjavorový sirup a ručním nebo elektrickým šlehačem krém vyšleháme dohladka. Šleháme ho minimálně 6-8 minut. Nadýchaný krém naneseme na korpus ze sušenek. Povrch uhladíme, ozdobíme ho kostičkami ananasu, plátky z hrušky a cheesecake vložíme do chladničky na 6-7 hodin zatuhnout.
- 3Báječný dezert krájíme na porce těsně před servírováním. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.