Cheesecake s hruškami a ananasem

20 min.
Evropa

Ingredience

  • Krém
    • 2lžíceŽelatina
    • 220gramůSýr Lučina - termizovaný
    • 3lžíceCitrónová šťáva
    • 4lžíceSirup javorový
    • 300gramůŘecký jogurt
  • Na korpus a ozdobu
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
270 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušenky vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Kompotovaný ananas (kostičky) a loupané hrušky scedíme z nálevu. Na dno dortové formy si dáme rozmačkané sušenky. Práškovou želatinu rozmícháme s 2 lžícemi šťávy z kompotu.
  • 2
    Připravíme si krém: změklý sýr Lučinu si v míse vyšleháme dohladka s bílým jogurtem. Přidáme citrónovou šťávu, namočenou želatinu, zjavorový sirup a ručním nebo elektrickým šlehačem krém vyšleháme dohladka. Šleháme ho minimálně 6-8 minut. Nadýchaný krém naneseme na korpus ze sušenek. Povrch uhladíme, ozdobíme ho kostičkami ananasu, plátky z hrušky a cheesecake vložíme do chladničky na 6-7 hodin zatuhnout.
  • 3
    Báječný dezert krájíme na porce těsně před servírováním. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.