Cheesecaková lízátka

105 min.

Ingredience

    • 150mililitrůZakysaná smetana
    • 100gramůCukr krupice
    • 2kusyVejce slepičí
    • 1lžičkaVanilková pasta
    • 2lžičkySkořice mletá
    • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 200gramůČokoláda bílá
    • 5gramůCukrové zdobení
    • 0,25lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 200gramůČokoláda hořká
    • 300gramůSýr krémový
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
152 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 170 °C.
  • 2
    V míse prošleháme nahladko smetanový sýr, cukr, vejce, zakysanou smetanu, vanilkovou pastu, skořici a mouku s kypřicím práškem. Hmotu upravíme do čtvercové otevírací formy 20 x 20 cm, vytřené máslem a vyložené pečicím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 35 - 45 minut do zlatohněda. Hmota můsí být ztuhlá až na malé místo uprostřed. Vyjmeme formu z trouby a necháme vychladnout.
  • 3
    Když je hmota vychladlá, vyjmeme ji z formy a vykrajovacím kolečkem o průměru 3 nebo 4 cm z ní vykrájíme asi 20 koleček. Do koleček zasadíme bílé tyčinky na lízátka. Základy lízátek rozložíme na rovnou podložku - silikonovou a vložíme ji do mrazničky asi na 30 minut, nebo dokud neztuhnou.
  • 4
    Rozehřejeme bílou čokoládu v žáruvzdorné misce postavené na rendlík s vroucí vodou. Vyjmeme polovinu lízátek z mrazničky a do rozehřáté čokolády je namočíme. Posypeme je drobnými barevnými cukrovými kuličkami a na pečicím papíru, nebo silikonové podložce je necháme ztuhnout. Je dobré zdobit lízátka jedno po druhém, protože čokoláda na studeném základu rychle tuhne. Stejný postup zopakujeme s tmavou čokoládou a druhou polovinou lízátek. Před spotřebováním uchováváme lízátka v chladničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.