Chilli con carne na pivě
125 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceKmín římský
- 100gramůRajčatový protlak
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1kusChilli paprička
- 400gramůFazole červené
- 200gramůKukuřice
- 10gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 15gramůKoriandr
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na kostky a na oleji opečeme dozlatova. Použijeme hrnec vhodný i do trouby.
- 2K masu přidáme drcený česnek cibuli a ještě opečeme.
- 3Přidáme kmín a pečeme na 175 °C asi 30 minut.
- 4Pak přidáme protlak a pivo a pečeme dalších 30 minut.
- 5Přidáme slité fazole a kukuřici a nasekanou chilli papričku, osolíme a opepříme.
- 6Zvýšíme teplotu na 190 °C a ještě chvíli zapečeme.
- 7Podáváme posypané koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.