Chilli steaky na víně

45 min.

Ingredience

      • 800gramůHovězí roštěnka vys. peč.
      • 1kusCeler řapíkatý
      • 100mililitrůHovězí vývar základní
      • 100mililitrůVíno červené
      • 4lžíceProtlak rajčatový
      • 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
      • 1lžičkaChilli omáčka
      • 1kusCibule
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    543 kcal
    Bílkoviny
    59 g
    Tuky
    28 g
    Sacharidy
    9 g
    Vláknina
    550 mg
    Cukr
    1 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Vývar spolu s vínem, worcesterem, chilli omáčkou, rajčatovým protlakem, nasekanou cibulí a nadrobno nakrájeným celerem uvedeme do varu. Bez pokličky povaříme asi 20 minut. Marinádu necháme vychladit a potom ji rozmixujeme.
    • 2
      Omyté maso nakrájíme na steaky, omyjeme a osušíme. Okraje nařízneme, maso vložíme do misky a zalijeme marinádou. Necháme v chladu uležet nejméně 12 hodin.
    • 3
      Maso vyjmeme, necháme okapat a grilujeme na roštu 4-5 minut po každé straně.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.