Chilli steaky na víně
45 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 1kusCeler řapíkatý
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůVíno červené
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaChilli omáčka
- 1kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
28 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
550 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vývar spolu s vínem, worcesterem, chilli omáčkou, rajčatovým protlakem, nasekanou cibulí a nadrobno nakrájeným celerem uvedeme do varu. Bez pokličky povaříme asi 20 minut. Marinádu necháme vychladit a potom ji rozmixujeme.
- 2Omyté maso nakrájíme na steaky, omyjeme a osušíme. Okraje nařízneme, maso vložíme do misky a zalijeme marinádou. Necháme v chladu uležet nejméně 12 hodin.
- 3Maso vyjmeme, necháme okapat a grilujeme na roštu 4-5 minut po každé straně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.